Alternative beehive (apicentrisk biavl) og en svirreflue

Olaf har været så sød at sende et link om alternativ biavl i England. Metoden med disse stader (der lidt ligner gigantiske hvepseboer), er oprindeligt udviklet af en tysk biavler. http://milkwood.net/2013/03/05/the-sun-hive-experiments-in-natural-beekeeping/ 
Her skal vi så have Tom på banen til at flette staderne. 


En del af gæsterne lægger tålmodigt øre til en omgang bisnak fra en nyslået antropocentrisk biavler. 
Lidt nærmere studier giver indtryk af, at det ikke er 'honningmaksimering' der er i fokus her. Denne gren af biavlen er i højere grad optaget af, at give bierne optimale betingelser for at udføre deres bestøvningsarbejde og samle pollen, som jeg forstår det. Men spændende er det. Og smukke stader.
Og Olaf siger det på en lidt anden måde: "ja som de skriver er det et apicentrisk bistade koncept og ikke en antropocentrisk. Altså ind med det frie u-udnyttede sorgløse bi liv og ud med slaveriet for de honning hungrende bi herskere og deres slaveanstalter af firkantede bistader og effektive udnyttelses teknologi.
Men jeg kan nu godt li Ibs honning".
Apcentrisk....hmm
En bi er gået ombord i en hjulkrone i vores have
Og så troede jeg også bierne var gået i gang med de flotte valmuer. Forbier. Det er en svirreflue (tovinget, hvor bier er firevingede).
Svirreflue af en slags

Kommentarer