lørdag den 4. oktober 2014

Gourment festival og alt udsolgt

For et par uger siden fik vi tilbud om at have en stand til Hedensted Gourmet Festival med vores honning. Et nyt initiativ i lokalsamfundet. Vi slog straks til.
Igår tappede vi så vore sensommer-honning på glas. Den har ikke sat sig og er stadig flydende. Grunden kan være at bierne har samlet nektar i vores akacietræ. Vi valgte at tappe den, som den er. På små glas. Da vi kun har 7 kg i tappespanden, spurgte vi Hans-Jørgen om vi skulle forsøge at sælge lidt af hans Endelave-honning. Den var han med på.

Vi skal holde 225 g pr glas ret præcist. Derfor vægt.
Vi var klar klokken 10.00 til de første gæster. Byttepenge talt op. Opskrift på Lottes super-honning-lagkage. En fin buket fra haven. Et par ark med biernes historie. Og en skål med valnødder fra vores eget træ. Nu er vi jo første-gangs-stade-holdere, og de rene amatører, men blev hurtigt klar over, at smagsprøver er vejen til at lokke husarerne til.
Vi knækkede nogle valnødder og hældte lidt honning op i et bæger, så man kunne dyppe en valnød i honningen og smage. Det virkede. Prisen for et glas skovhonning - 20 kr.

En glad mand i sin bod. Kom og køb....
Vi blev ikke overrendt, men der kom en del forbi for at smage og købe. Vi fik solgt vores 12 glas og nogle af Hans Jørgens glas også. 
En hyggelig dag, hvor vi fik snakket med honning-interesserede og selvfølgelig udvekslede bihistorier med flere nuværende eller tidlige biavlere. Standen ved siden af var Jelling Bryghus, som også brygger øl med honning. Gode sager. Og den ene brygmester var selv biavler. 

Lotte er ved at sælge de sidste glas lige før lukketid
Det sidste glas honning blev byttet med et stykke ost hos ostemanden;-)
Lad os se, om vi ikke er med næste år med en lidt større høst...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar