Aktivitet i solen og mere mjød

Det var lidt for tidligt jeg fik 'lukket' sæsonen. Lørdag var det mildt og bierne var i skoven på indsamling. De kommer hjem med lysegul og hvid pollen. Og bierne i det røde stade havde en stor gruppe bier ude i middagssolen på første orienteringstur.
Og der er stadig hvepse i 'honningkrukken'.


Bierne i kuglestadet har kun fået 10 kg foder. Lørdag satte jeg for en sikkerheds skyld 3-4 kg sukker ud til dem. I dag torsdag har de ikke rørt det.
Den gule aflægger er fodret færdig og nu må familien sidde på et magasin.

Sol på den gule aflægger
Tirsdag var der generalforsamling i Horsens og omegns biavlerforening. Efter vel overstået generalforsamling med skønt oste- og pølsebord var der mulighed for at se nærmere på cider og mostproduktion. Og snak om mjød.
Lene fra bestyrelsen havde fået sin søn til at demonstrere. Og vi fik smagsprøver på den friskpressede most. Fantastisk. Kraftig og smagfuld.
Æblerne pulveriseres i kompostkværn
Familien producerer også mjød og bruger mosten til at producere mjød på. Tilsætter champagnegær og undgår kogning. I stedet stopper de vildgæren med lidt svovl. De tilsættes frisk mjødurt og så klarer tiden resten. Bierne er også glade for mjødurt. Den må vi have plantet noget af.

Pressen i funktion
Brygmester Peter afleverer daglige beretninger fra vores mjødbryg. Det bobler lifligt. Foreløbig er alt godt.
Til gengæld er den ølproduktion de satte i gang i weekenden vist gået i vasken. Ærgerligt og synd.

Kommentarer