Honninggate og kikkeri til bierne

Sagen om den falske honning fra Kina solgt i danske butikker er interssant. Link til artikel i Ekstra Bladet. Godt, at det bliver afsløret. Det er måske ikke så overraskende, at der svindles. Konkurrencen er hård.
For nørder følger her en beskrivelse af, hvordan svindlen kan afsløres på et laboratorie.
Link til artikel i Ingeniøren, om NMR-spektroskopi, som er metoden til at afsløre, om der er tilsat sukker til honningen. Det er tilsyneladende ikke helt nemt at afsløre, om der er ugler i mosen.

På Biavls-forum dukkede der et link til en interesant dansk vinkel på snyderiet op. Det er vist ikke kun kineserne der kan bandit-tricks. Det drejer sig om en biavler nord-vest for Aarhus, der mener han har spottet en erhvervsbiavler, der snyder på vægten i dansk biavl. Link til hjemmeside med artikel
Også denne sag bliver det spændende at følge.

Det er svært ikke lige at se til bierne, for at tjekke om alt er godt. Det er nemt lige at løfte på låget i opstablingsstaderne og konstarer om der er aktivitet. Men kuglestadet er mere besværligt. Her åbner man direkte ind til hjertet i kuben. Men idag kunne jeg ikke styre mig længere.  Det ser fornutigt ud. Når det bliver lidt lunere, må jeg tjekke foderstanden.

Bierne sidder samme sted. I toppen af kuglen, sådan lidt i den ene side.
Og så har jeg bestemt mig til at nu er 'tredie sæson' skudt i gang.

Kommentarer