Dronning i kuglen, honningsalg og jubilæum i DBF

To tjek efter dronning i kuglen har ikke vist nogen dronning, Det stykke tavle med æg jeg indsatte har ikke fået bierne til at bygge dronningeceller. Hm....
Men pollen samler de. Og i flotte farver.

Tavle fra kuglestade, der venter på æg..... Maser af pollen
Og to dage efter konstaterer jeg så, at der nu er forseglet yngel, (billeder kommer senere. Jeg turde ikke skille hele kuglen ad for at finde fruen).
Dronningegitter er sat til igen ovenpå kuglen, så dronningen holder sig i kuglen.

Christiani & Jensen biavl har lavet en aftale med SuperBrugsen i Løsning om salg af honning. 24 glas indtil videre. Og så har vi fået lavet etiket til Drøsselbjerg-honningen, så køberne kan se, at den er lokal.

Honningen fra Drøsselbjerg har nu egen etiket
I weekenden er der 150 års jubilæum i DBF i Ringe midt på Fyn. Boder på torvet, Smagsprøver af honning, mjød og alle de andre produkter der knytter sig til biavlen. 
Konference med spændende foredrag på biblioteket og hele byen på den anden ende. 
To ting tog vi med os hjem; vilde bier har kun en fourageringsradius på 100 m og vi overvejer seriøst at presse vores honning fremover. Mere om det en anden gang


Det lille nyplantede bed på vestsiden af huset er virkelig lørdagsslik til bierne. Især humlebierne er glade for honningurten, der blomstrer lige nu.
Blomsterne er en blanding af et og toårige biplanter. Bedet er pakket ind i trådnet, for at holde hjortene væk fra de friske skud, men det ser ikke ud til de er interesserede.
Humlebierne er tossede med honningurten. Honningbierne har jeg ikke rigtig set her
Lørdagsslik

Kommentarer

Send en kommentar