mandag den 29. august 2016

Træk på snebær, agerhumle og sensommerhonning

Vi har en masse rød snebær i haven, som fungerer som hække og fritstående buske. Vi venter med at klippe dem og bierne er  ilde med her sidst på sommeren. Både honningbier og vilde bier fouragerer her. Grenene er fyldt med de små blomster og buskene summer.
I foråret kikkede jeg efter bierne i frugttræerne og synes ikke rigtig jeg så nogen, men jeg skal da love for der er frugt. Blommer, pærer og æbler i masse- og kassevis. Så nogen må jo have været der...

Bikuglen fortjener lige et billede mere. Det er fascinerende at åbne kuglen, pille ringe ud og opleve, at bierne er meget tavlefaste. Meget i modsætning til det nye opstablingsstade på Drøsselbjerg. Her kommer de farende op, når låget tages af.


Humlebierne er efterhånden fåtallige. Men i merian ommer der stadig en lille stribet fætter på besøg. Der er også enkelte vilde bier, men få. Jeg har lige opdaget en familie i bunden af en krukke. De ligner meget honningbier i størrelse, men lidt lysere i striberne.
Agerhumle i aktivitet i merian
Det er nu tre uger siden vi høstede sensommerhonningen. Den er stadig meget flydende, men begynder at trække lyse striber. Skal nok hældes på glas i løbet af ugen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar