Mjød og ny tavle i kuglen

26. september blev dagen, hvor brygmester Peter og undertegnede fik sat 2. års mjødproduktion i gang.

10 kg gylden aromatisk honning klar til at blive til mjød

De 10 kg honning havde holdt sig flydende, så vi valgte at undgå kogning for at bevare så mange af de gode ting i honningen som muligt.


Gærstarter klar
Portvinsgæren er tilsat lidt honningvand og er klar til at bliv hældt i honningvandet. Temperaturen er omkring 24 gr c.

Brygmesteren rør i den gyldne væske
I år har vi tilsat ca. tre liter blommesaft, som får lov til at gære med fra begyndelsen. Vi snakkede frem og tilbage om at opdele i flere portioner. En naturel og en portion med blommesaft, men endte med en samlet portion. Spændende bliver det at se, hvad blommesaften gør ved processen og smagen.
Brygmesteren lod høre fra sig allerede dagen efter - mjøden bobler lifligt. Processen fra honningvand til mjød er i gang. Så er der bare at vente.

Bierne i kuglen har virkelig samlet nektar og mit supplement med foder har åbenbart presset yngellejet. Der er stort set honning i alle celler og ikke meget plads til dronningen. Jeg valgte at tage en af ringene fyldt med honning ud (vejede over 3 kg) og sætte den i fryseren og erstatte den med en vokstavle. Planen er at bierne hurtigt bygger celler og dronningen således får tomme celler til at bygge i.

Tjek af ring efter to dage. Cellebyggerne er i gang
Sensommerhonningen er på glas og holder sig flydende. Virkelig god honning og høster megen ros for sin smag og konsistens.

Sensommerhonning fra Drøsselbjerg
Bierne i skoven kommer ikke meget ud. Selvom solen rammer staderne er temperaturen for lav (ca 10 gr). På Drøsselbjerg er det anderledes. Her skal der ikke meget varme til før bierne er ude. Formentlig fordi fødekilderne befinder sig tættere på.
De to familier i Jystrup har det godt og biavler Tom rapporterer om aktivitet og fodring.

Kommentarer