mandag den 12. november 2018

Bier kan hjælpe pindsvin og så lidt om honningbier og de vilde bier

Efterårsstemning: Bidronninger til hele Sverige......


En læser af bloggen, Søren Duun, har sendt nedenstående tekst og det er da en sød historie som kan testes. 

"Bierne skal hjælpe pindsvin i nød. 

Drone fratagnings tavler kan gøre stor nytte hos pindsvin, der er blevet syge
Derfor har foreningen Havnebierne i Køge sat sig for at give en håndsrækning. 

Da foreningens biavler her i efteråret blev kontaktet af en lokal borger, via et opslag på Facebook , ville denne gerne have gratis honning, hvilket han lige studsede over, men det viste sig at hun var pindsvineplejer. 
Så han fandt lidt gammel grovkrystaliseret honning frem til hende. Pindsvin elsker honning opblødt i vand, tilsat fodret, også selvom det er et rovdyr. 
Efter at have besøgt hende og så de 12 pindsvin hun havde i pleje kunne han mærke, at hun brændte for det og besluttede, at ville hjælpe hende. 

Jeg har aftalt med hende at hun får mine vokstavler fra drone fratagning i løbet af foråret, hvor bierne begynder at bygge dem. Herefter skal de nedfryses så jeg med sikkerhed får slået varroaerne ihjel. Efter optøning kan de bruges til foder, da pindsvin både spiser larver og honning.. Pindsvineplejer får ingen løn for deres arbejde, men gøre det med stor kærlighed og har lidt udgifter forbundet med at passe og pleje pindsvin og da disse tavler kun er et spildprodukt, gøre det stor nytte her.

Dronefratagnings tavler er bestemte tavler biavleren bygger og som bierne bruger til at bygge vildbyg på og her placerer dronningen nogle af sine æg, der senere bliver til droner. Her foretrækker varroaen at befinde sig. 
Varroa er et skadedyr, som volder biavlere store problemer, men som kan bekæmpes uden gift."


Formanden for biavler foreningen har et indlæg i Altinget om fup og fakta i den standende historie om konkurrencen om føde mellem honningbier og vilde bier.

https://www.altinget.dk/miljoe/artikel/biavlere-ukorrekte-paastande-praeger-debatten-om-bierne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar