I dag var tiden til at tappe sensommerhonningen fra skoven på glas. Konsistensen er cremet og stadig med en kraftig duft. Lille hjælper var på besøg, så det passede godt med at tappe idag.
Lille hjælper sætter etiket på låget
Honningen har stået i spanden en måned og er kun forsigtigt omrørt med slev en gang om dagen.
Cremet konsistens med tydelige lyse 'krystalstriber'
Efter færdigt arbejde er det tid til en honningmad. De godt 11 kg blev omsat til 26 glas. Spændende om honningen holder sig flydende eller om den krystalliserer i løbet af efteråret.
Mormors hjemmebag med nyaftappet honning
Senere på dagen var vi ude og fodre og tilse et par af familierne. Rødt trugstade er ved at komme sig efter længe at have virket lidt 'stille'. Her er nyklækket yngel på lille efterårstur.
Vi kikkede også til kuglestadet, men de har stadig masser af foder. De har i alt fået 10 kg, mens de andre familier har fået noget mere. Og de har masser af forseglet honning. Det er lidt besværligt at få de runde tavler op. Bierne har ikke bygget helt regelmæssigt og det betyder, at bierne 'skrælles af tavlen' når den tages op. Gælder især de største ringe i midten.
Kommentarer
Send en kommentar