Glüwein, mjød og oxalsyre

Fruen har eksperimenteret med glüwein og er kommet frem til nedenstående opskrift, som jeg efter et par testrunder kan anbefale på det varmeste. God og stærk. Kan spædes op med en lille smule alkohol....

Glüwein med honning a la Charlotte
½ flaske rødvin lunes med 5-10 nelliker
2 cm vanillestang
to-tre skefulde honning
til sidst tilsættes 12-14 mandler.
Fordel saften af en halv citron i to glas og hæld vinen i over. Nelliker skal ikke med i glassene.

Glüwein klar til servering i originale glas fra weinachstmarkt i Würzburg
Produktionen af mjød skrider, ifølge brygmester Peter, fremad som ventet. Han har stukket om første gang og den gyldne drik holder en alkoholprocent på 8,5. Brygmesteren udtaler; 'Det smager godt og har stadig en del sødme'.

Alkoholstyrke måles til 8,5
klar til omstikning

Den gyldne mjød efter omstikning. Et par måneder mere så.......
Og bierne er også blevet forkælet med en skud oxalsyre. Måske lidt sent, men det blev først igår de fik deres blanding. Om de skal have en tur igen til februar må afhænge af familiernes tilstand og evt midenedfald.
Familierne i de to trugstader så små ud, mens opstablinsstadet og kuglestadet virker større. Det betyder, at jeg skal være opmærksom på fodertilstanden længere henne på vinteren.

Kommentarer