lørdag den 7. maj 2016

Dronetavler, de vilde bier og humlerne, og syning af vinterstade

Jeg har nu tilsat dronetavler i alle stader, undtagen kuglen. Og tilsat nye magasiner på Drøsselbjerg.
I super-familien med kun 10 tavler til yngel har jeg nu løftet dronningegitteret et magasin op. Der var godt fyldt med yngel. Nu kan dronningen boltre sig på dobbelt så meget plads. Og så et honningmagasin ovenpå.

Opstabling med to nye magasiner i aftensol
I vores have står der blomme-, æble- og pæretræer. Jeg ser næsten ingen honningbier her, men vilde bier og humlebier.
Pæretræet står i fuldt flor og er meget smukt, men har tilsyneladende ikke så godt sukkerindhold som blomme og æbleblomster. Kun en enkelt af vore egne bier på besøg. Synet gentog sig i blommen i går. Til gengæld er der andre flittige polinatorer.

To smukke vilde bier; rødpelset jordbi og sorthvid jordbi i blommen
En enlig honningbi i pæreblomst
Da alle familier nu er i god vækst får jeg ikke brug for den sidste aflægger. Den skal synes og sælges. Syn af aflægger blev foretaget af Arne, der har været biavler i 40 år. Og ifølge eget udsagn er fjerde generation af biavlere. Og hans tre sønner har alle tre overgivet sig til biavlen. Det er noget der rykker!!
Arne synede vinterkassen (og de to andre).  Han fandt intet abnormt, udover at der var død yngel i overvintringsstadet. Han fiskede et par døde bier ud. Flere celler rundt i kanten af lejet. En lille smule indadvendt vokslåg er tegnet. Bierne renser selv ud og fjerner den døde yngel.

Arnes beskedne varevogn - bemærk insekthotel i højre sideNu kan aflæggeren sælges og indbringe lidt moneter til at købe nye rammer for.

Efter den lange kuldeperiode er fire-fem dage med sol er virkelig godt for bierne. Og planterne. De har travlt og der er også god søgning til de to vandhuller vi har skabt i haven.Ingen kommentarer:

Send en kommentar