søndag den 10. juli 2016

Mjød på flasker - otte smukke varianter

Torsdag oprandt dagen, hvor jeg sammen med brygmester Peter skulle omsætte 24 l. mjød til en række forskellige smagsvarianter. Vi har været langt omkring i løbet af vinteren med smagsforslag. Peter har haft sine ideer og fruen har bidraget med sine kreative indfald.
En af Peters tilbagevende ideer har været lakrids. Jeg har truet med at fratage ham titlen som brygmester, men er han en stædig nordjyde, så vi gør et forsøg.

Brygmesteren ved hanen
Vi endte med; naturel, rabarber, aronia+tranebær+stikkelsbær, ribs, kirsebær, lakrids (mod min vilje;-),  chipotle (røget chili), appelsinskal+koriander,
Vi skruede lidt op og ned for blandingsforhold og noterede os de forskellige varianter. Så må tiden vise, hvad der er skøre påfund, og hvad der holder og skal bruges igen næste år.

Chipotle på skærebrættet og etiketter klar til noter
Lige inden lukketid lavede vi en sidste med koriander og søs appelsinskal. Hm......
Generelt er mjøden blevet mere moden de sidste par måneder og er ved at finde sin endelige smag. Den holder ca 11 % og der er ikke meget sødme tilbage.
Sød appelsinskal og koriander
Dagens arbejde på flasker. Klar til lagring i et mørkt og ikke for varmt rum. En rigtig hyggelig eftermiddag med mjød og tid til smagseksperimenter. 
Årets høst hældt på flaser og klar til brug
Det ligger fast, at vi fortsætter med produktionen næste år. Vi laver en portion basismjød på 10 kg af sensommer honningen. 
Mjød hjembragt til Jægerhuset. Et udsnit af de smukke farver. Rabarber længst til venstre er stadig lidt uklar
Nu skal vi så til at smage os igennem de forskellige varianter. Det skal blive spændende at se, om smagen udvikler sig i løbet af efteråret.
I weekenden fik jeg lejlighed til at teste et par stykker med en isterning til five o'clock drink. Kan anbefales;-) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar