lørdag den 23. juli 2016

Vanvittigt lækre usynlig dronning, mjød og only for members

SuperBrugsen i Løsning sælger har stillet vores honning frem og der er allerede solgt noget af det 'vanvittigt lækre' honning. Måske kan der sælges mere end de to kasser der foreløbig ar aftaget. Vi må se, hvad de lokale siger til det.
Salget på Drøsselbjerg går også fint. Vi sælger jævnligt glas til forbipasserende, som gerne vil købe lokal honning.

'Lokale varer'
I sidste uge gik jeg kuglestadte igennem igen for at finde dronningen. Det lykkedes ikke, men tegn på dronning er der masser af. Friske æg, laver og forseglet yngel, så hun må være der. Det er fantastisk med stativet til ringene. Det gør det til en nem opgave at gennemgår tavlerne. Tidskrævende, men overkommelig.

I aflæggeren i skoven fandt jeg ingen dronning, æg, yngel osv, så her skar jeg et stykke tavle fra rødt trugstade med æg og satte i. Så må vi se om det dur.
På Drøsselbjerg er der heller ingen dronning i aflæggeren. Her køber jeg en befrugtet dronning og sætter til i næste uge.
Begge aflæggere er således yngelfrie og har fået oxalsyredrypning.

Dronetavlerne bruges ikke mere og kan godt fases ud for i år i de to opstablingsstader på Drøsselbjerg.
Lidt byg i den ene ramme. De to andre er ikke taget i brug
Og så er vi gået i gang med at smage på al den forskellige mjød. Spændende og der er allerede erfaringer vi kan bruge til næste år. Mixen med aronia, tranebær og stikkelsbær er god. Frugtsmag uden at mjødsmagen forsvinder. Kirsebær og ribs skal nok op i en højere koncentration for at give smag. Lakrids er faktisk god - trak fem dage. Og endelig er koriander og appelsinskal også markant og med god eftersmag. Vi får se, hvad der sker med smagen de næste måneder.
En varmsommereftermiddag med et glas mjød med en isterning.......

Mjød naturel klar på nylavet solbænk:-)
Humlebierne vil også gerne ind, hvor der dufter godt og findes uanede mængder af nektar, men ikke alle kan lukkes ind. Bemærk, hvordan en vagtbi skubber humlebien væk.....


Til gengæld er der så masser af lavendel de kan boltre sig i. Her er de flittige gæster og de små buske summer af liv hele dagen. Sommerfugle kommer også på besøg.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar